Eindhovense am-specialisten verzorgen masterclasses voor industrie

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Additive manufacturing (am) wint steeds meer terrein binnen de industrie en de markt voor deze technieken groeit snel. Zo wordt er voorspeld dat tegen 2025 de wereldwijde markt voor am verdrievoudigt ten opzichte van 2019. Om deze groei kracht bij te zetten, is kennisdeling en het opleiden van productiespecialisten, inkoopmedewerkers en businessdevelopers uit verschillende sectoren essentieel. Negen bedrijven en organisaties uit de Eindhovense hightech maakindustrie bundelen daarom de krachten en hebben de Additive Manufacturing Learning Community opgericht.

De negen initiërende partijen van de am-gemeenschap onderschrijven dat additive manufacturing een volwaardige productietechnologie aan het worden is met een diversiteit aan materialen en printtechnologieën. De technologie biedt mogelijkheden voor heel veel applicatiegebieden. Hierdoor kan het voor de (eind)gebruiker een uitdaging zijn om alle mogelijkheden te overzien. Nederland heeft een sterke kennispositie, met meer dan tweehonderd am-leveranciers en een grote groep productiebedrijven die actief zijn in verschillende markten. De kennis en ervaring van deze koplopers willen de initiatiefnemers nu delen om meer bedrijven kennis te laten maken met de technologie, nieuwe innovatiesamenwerking op te starten en meer business te creëren met behulp van Additive Manufacturing. De initiatiefnemers zijn: Brainport Development, Mikrocentrum, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, RAI Automotive Industry NL, Brainport Industries, Smart Industry Hub Zuid, K3D-AddFab (met KWME, NTS, De Valk, Additive Industries en K3D), Amcubator (met Additive Center, Marketiger, AM-flow, DSM, AM-Solutions, Hexagon) en het fieldlab MM3D (Industrio, AMPC, TUE).

Onder de vlag van de Additive Manufacturing Learning Community worden twaalf masterclasses aangeboden. Deze zijn specifiek gericht op de sectoren: hightech manufacturing, healthcare, mobility, safety & security en aerospace. Geïnteresseerden leren over nieuwe businesscreatie met behulp van am. Naast het leren over de voordelen en kansen die de technologie oplevert, bieden de masterclasses specifieke diepgang over integratie van deze technieken in bestaande productieprocessen, hoge volume productiemogelijkheden, flexibele toeleverketens, automatisering en spare parts-productie. Met deze kennis leren de deelnemers de mogelijkheden voor de businesscase bij het eigen bedrijf.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen