Nearfield haalt opschalingskapitaal binnen

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Nearfield Instruments (NFI) heeft nieuwe financiering gekregen van Invest-NL, Innovation Industries en TNO. De Rotterdamse fabrikant van metrologieapparatuur voor halfgeleiderfabrikanten zal de kapitaalinjectie gebruiken om zijn productie en productportfolio uit te breiden.

Het in 2016 opgerichte NFI bouwt atoomkrachtmicroscopen (AFM’s) die hoge-resolutie 3D-beelden maken van waferoppervlakken door deze met vele naalden tegelijk te scannen. De TNO-spin-off claimt dat zijn Quadra-machines zeker honderd keer sneller te werk gaan dan vergelijkbare single-probe toestellen. Deze hoge bemonsteringssnelheid helpt halfgeleiderfabrikanten bij het bepalen van procesvariaties op één en dezelfde wafers, tussen verschillende wafers en tussen verschillende batches wafers.

De nieuwe financiering ‘stelt ons in staat onze productiecapaciteit op te voeren nu de eerste Quadra-tool succesvol het evaluatieproces van een klant heeft doorlopen. Bovendien stelt deze investering ons in staat om ons tweede product sneller op de markt te brengen, namelijk niet-destructieve metrologie onder de oppervlakte’, zegt NFI-ceo Hamed Sadeghian.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen