NTS-ceo Bouman verkast naar BDR Thermea

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Ceo Tjarko Bouman (53) vertrekt eind dit jaar bij NTS Group. Per februari gaat hij – naar eigen zeggen met ‘met pijn in het hart en eerder dan voorgenomen’ – aan de slag bij BDR Thermea Group, de Apeldoornse producent en distributeur van verwarmingssystemen. ‘We hebben als team de afgelopen drieënhalf jaar een geweldige prestatie geleverd en daarvoor ben ik hen dankbaar. NTS heeft een mooie toekomst voor zich,’ zegt Bouman.

Bouman nam in 2020 het stokje over van Marc Hendrikse. Gesteund met investeringen van Highlands Beheer (de holding van de familie Wintermans), groeide tijdens zijn bewind (2020-2022) de omzet van 281 miljoen naar 412 miljoen euro. Ook de winstmarge verbeterde met circa 10 procent. ‘Met een meer eenduidige marktpositionering, een heldere technology roadmap en aanpassingen in de organisatie om meer klantgericht te kunnen opereren, is NTS erin geslaagd zich de afgelopen drie jaren een positie te verwerven in de mondiale top drie van de semiconductor en analytische nichemarkt waarin zij actief is,’ aldus Bouman.

NTS heeft nog geen opvolger gevonden. Ed van der Sluijs, sinds medio 2021 cfo van de toeleverancier, zal op interim basis de ceo-rol van Tjarko Bouman overnemen.