NTS versterkt aanwezigheid in VS

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

NTS breidt zijn aanwezigheid in de Verenigde Staten uit met een nieuw kantoor in Milpitas, Californië. Machinebouwers in de semiconmarkt stellen steeds hoger eisen aan lokale aanwezigheid onder invloed van de wereldwijde deglobaliseringstrend en het verstrekken van miljardensubsidies om de plaatselijke industrie te versterken. In de VS bedient NTS Applied Materials, KLA en Thermo Fisher. Ook zijn Nederlands klanten ASML en ASM International zijn er aanwezig.

De eerstelijns toeleverancier vestigde zich in 2014 in Amerika en is daar vooral actief met mechatronica voor de semiconductor en analytische markt. ‘De uitbreiding op de Amerikaanse markt is een logische volgende stap richting voortzetting van snelle groei’, aldus NTS.

NTS zegt in de VS een omvangrijk wervingstraject te zijn gestart dat zich richt op het versterken van de plaatselijke development en engineeringactiviteiten en zijn commercieel programmamanagement. De nieuwe locatie in Milpitas is een nieuwe groeikern en moet ‘partnerschappen versterken met sleutelspelers in de halfgeleiderbranche in de VS’, zo stelt NTS.