Onder Rivean zoekt Wilvo internationale groei

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

De Duitse investeerder Borromin heeft zijn aandeel in de Wilvo Group verkocht aan Rivean Capital, de Nederlandse investeringsmaatschappij die voorheen bekend stond als Gilde Buy Out Partners. Ook het huidige managementteam investeert mee.

Borromin stapte in 2019 in de Brabantse toelevergroep. Wilvo’s topman Rob Lemmens zegt dat de Duitsers begin 2023 om zich heen gingen kijken naar een koper en volop interesse vonden. Dat leidde uiteindelijk tot de overname van aandelen door Rivean. Ook deze Nederlandse eigenaar heeft weer een horizon van drie tot zeven jaar, verwacht Lemmens die in de nieuwe groeiperiode als ceo zal aanblijven.

Lemmens zegt dat zijn opdracht niet is veranderd. Hij heeft de taak om Wilvo te verbeteren en te laten groeien. ‘De winstgevenheid behouden en te laten groeien waar mogelijk’, verduidelijkt hij. Aan de ene kant ziet hij potentiële groei bij bestaande klanten, maar het ligt ook in de lijn van verwachting dat Wilvo na vijf overnames in de Borrominperiode opnieuw bedrijven zal aantrekken. ‘Zeker, er zijn nog voldoende kandidaten. We worden daar met regelmaat voor benaderd.’

Om te groeien, zegt Lemmens met name te kijken naar de VS en Azië, waar klanten lokale ondersteuning vragen. ‘Met een verdubbeling of verdrievoudiging van ASML’s omzet in het vooruitzicht helpen we wereldwijd kleine Brainportjes te bouwen’, aldus Lemmens.

De toeleverancier produceert metalen precisie-onderdelen en levert aan ASML en Canon (voorheen Océ). Het beschikt daarnaast over grote cleanrooms voor het reinigen van transportcontainers.