Shot van 81 miljoen euro voor groeispurt Lightyear

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Zonneauto-pionier Lightyear heeft 81 miljoen euro aan extra investeringen ontvangen. De injectie moet de productie van het model 0 veiligstellen. Ook is er geld nodig voor de ontwikkeling van model 2 en de stap naar expansie buiten Europa.

Een deel van het geld is afkomstig van een publiek consortium onder aanvoering van Invest-NL (bijdrage 25 miljoen euro) met daarnaast de provincie Noord-Brabant (7,5 miljoen euro), haar regionale ontwikkelingsmaatschappij Bom (5 miljoen euro) en de Limburgse tegenhanger Liof. Extra geld is afkomstig van nieuwe particuliere fondsen en vervolginvesteringen van SHV en Dela. Zij voegen zich bij een bestaande groep partners en investeerders, waaronder Bridgestone, Koenigsegg, Leaseplan, Valmet Automotive en NXP.

Na de wereldwijde première van de Lightyear 0 in juni zegt het bedrijf cruciale stappen te hebben gezet voor de Lightyear 2. De r&d die in het eerste model is gestoken, zorgt in model 2 voor een nog efficiëntere en capabelere auto en een concurrerende prijs, vanaf 30.000 euro. Lease- en autodeelbedrijven Leaseplan en Mywheels hebben elk al 5000 voertuigen gereserveerd. Het doel is om de Lightyear 2 tegen 2025 op de markt te brengen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen