Zuid-Koreaanse investeerders stappen in bij Lightyear

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Lightyear heeft een tweetal investeerders uit Zuid-Korea weten aan te trekken: Sunbo Angel Partners en Lighthouse. Een bedrag is niet bekendgemaakt, maar het gaat naar verluidt om 3,5 miljoen euro. Dat bedrag is gebaseerd op eerdere berichten over een overeenkomst met de Zuid-Koreaanse investeerder, die inderdaad al eerder dit jaar blijkt te zijn gesloten. Lighthouse heeft zich daar nu bij aangesloten.

Lightyear-ceo Lex Hoefsloot (rechts) met een van de nieuwe investeerders. Foto: Lightyear

De droom van een eigen zonnewagen wilde Lightyear, dat begin dit jaar een doorstart maakte, aanvankelijk niet opgeven. Gaandeweg is de focus echter verschoven naar de productie van zonnedaken voor andere autofabrikanten. Het kapitaal dat is opgehaald bij de Zuid-Koreanen is daar dan ook voor bedoeld. ‘Met deze investering kunnen we de samenwerking op dit gebied met autofabrikanten versterken door productie in hogere volumes mogelijk te maken’, stelt Hoefsloot in het Eindhovens Dagblad.

Sunbo Angel Partners is een dochter van scheepsbouwconcern Sunbo – schepen zouden naast auto’s ook een interessante markt voor zonnedaken kunnen zijn. Lighthouse is volgens het Financieele Dagblad ook een gekende investeerder in de auto- en energie-industrie.