Productnieuws van Apex Dynamics

Derde uitbreiding Apex Dynamics magazijn: tandwielkasten uit voorraad

Apex Dynamics heeft een aanzienlijk deel van haar assortiment op voorraad en kan zelfs binnen enkele dagen elk gewenst product leveren, zelfs vanuit onze fabriek in Taiwan. Om aan de groeiende vraag van onze klanten, met name voor afroeporders, te voldoen, breiden we ons Benelux-magazijn uit met een aanzienlijk aantal palletplaatsen.

Schuinvertande en kegelwiel tandwielkast bieden Swedex oplossing

Swedex had te maken met een ‘gebroken’ overbrengverhouding waardoor afrondfouten ontstonden in haar volautomatische soldeermachines. De ontwikkelaar, producent en verkoper van cirkelzaagbladen nam contact op met Apex Dynamics voor een oplossing. In dit artikel leggen we uit waarom de wormwiel tandwielkast voor problemen zorgde en wat het resultaat was van de geleverde oplossing.

Uitbreiding Economy-PII-serie tandwielkasten met ingaande as

In welke situaties is een ingaande as op een tandwielkast een voordeel? Apex Dynamics heeft haar PII serie tandwielkasten uitgebreid met een ingaande as en bespreekt in dit artikel in welke situatie dit een voordeel is. Ook bespreken we natuurlijk de typen tandwielkasten die leverbaar zijn met uitgaande flens.

Meer productnieuws van Apex Dynamics

Apex Dynamics

Meer over Apex Dynamics

Apex Dynamics BV is sinds 2006 dé leverancier in de Benelux van spelingsarme tandwielkasten, tandheugels en rondsels. Wij staan bekend om het leveren van service op het allerhoogste niveau en dat begint bij het enthousiast, intensief en persoonlijk onderhouden van contact met al onze klanten en partners. Apex Dynamics is de enige producent van deze producten ter wereld die vrijwel alle producten uit voorraad kan leveren!

Apex Dynamics

De productie vindt volledig plaats in twee ultramoderne productiefaciliteiten, waarin flink is geïnvesteerd in nieuwe machines, technieken en logistieke systemen om ook complete aandrijvingen uit één hand te kunnen leveren. In “Werk 1” worden de spelingsarme tandwielkasten volledig zelf ge-engineered en geproduceerd, van de kleinste economy tot de grootste hoogkoppel tandwielkast met nominale koppels tot 13.875 Nm. Ondertussen zijn er 49 productseries, die ieder in een veelvoud van uitvoeringen (bouwgrootte, ratio, type uitgaande as- of flens, spelingsklasse) kunnen worden geleverd. En hoewel dit een enorm aantal verschillende tandwielkasten oplevert, kan Apex Dynamics vrijwel elk product binnen twee weken leveren.

In “Werk 2” worden sinds eind 2016 tandheugels en rondsels geproduceerd. “De afgelopen jaren hebben veel van onze klanten gevraagd om tandheugels en rondsels”, zegt sales manager Eric Megens, “en aan die vraag kunnen we eindelijk voldoen. De dertigjarige ervaring van Apex Dynamics met de robot-tak Apex Robotics is de technische basis voor ons volledige programma.” In Taiwan bouwde Apex Dynamics een state-of-the-art fabriek. Dit stelt het bedrijf in staat om een tandheugelgamma van module 1 tot en met 12, recht- en schuinvertand en in kwaliteitsklassen 4 (!) tot en met 10 te produceren. Alle dimensies zijn getolereerd en ook online beschikbaar in de 86 pagina’s tellende catalogus.

Rondsels worden in kwaliteit 4 en 5 geleverd en kunnen op zeven verschillende manieren aan de tandwielkast gemonteerd worden, onder andere door middel van het gepatenteerde “Curvic Plate” rondsel. Een compleet programma aan accessoires, van montagerack tot meetpennen en klemringen, vervolledigt het aanbod.

Apex Dynamics

De uitbreiding van het productprogramma met tandheugels en rondsels is uitzonderlijk goed ontvangen door de markt. De in robotica opgedane expertise vertaald zich in een competitief aanbod dat naadloos aansluit op de marktvraag. Natuurlijk zijn de afmetingen afgestemd op in de markt gangbare afmetingen, zodat een overstap op de producten van Apex Dynamics een minimale impact op engineering en montage heeft.

Bent u geïnteresseerd in een alternatief product met gelijke of betere specificaties en een zeer goede levertijd, neem dan contact op met Apex Dynamics. Onze experts staan klaar om samen met u de beste oplossing te vinden!